Ingredientes:
>Pan (da mellor calidade posible) >Abundante leituga enrolada, finamente picada e levemente temperada
>Mexillóns escabechados ou cociñados de calquera outro modo >Sal
>Aceite de oliva
Preparación:
>O interior do pan úntase levemente co mollo dos mexillóns
>Pícase a leituga (lavada e seca) e tempérase.
>Esténdese unha boa capa de leituga sobre o pan.
>Mentres, escórrense os mexillóns para que non teñan moito mollo do escabeche.
>Xa escorridos, vanse pondo coidadosamente sobre a leituga.
>Péchase o bocadillo.
Este bocadillo tamén se pode facer con mexillóns escabechados na casa ou simplemente cocidos.
Propiedades dos mexillóns
Os mexillóns son unha fonte de moitas vitaminas e minerais: vitaminas do complexo B, vitamina C, ácido fólico, ferro, fósforo, manganeso, selenio e cinc.
A carne de mexillóns frescos, como moitas variedades de peixes e mariscos, ofrece tanta proteína de alta calidade como a carne vermella, pero sen graxas saturadas.
Unha ración de aproximadamente 15 mexillóns equivale a proteínas que aporta un bisté de 170 gramos. Consumir alimentos ricos en proteínas de alta calidade, tales como mexillóns, ofrécenos beneficios de saúde.
Enlace á receita:
https://www.dropbox.com/s/lwlw6ls75ykdhpp/Bocadillo%20de%20mexill%C3%B3ns%20escabechados%20en%20pan%20con%20mollo%20e%20leituga.pdf?dl=0&raw=1
Enlace á receita:
https://www.dropbox.com/s/lwlw6ls75ykdhpp/Bocadillo%20de%20mexill%C3%B3ns%20escabechados%20en%20pan%20con%20mollo%20e%20leituga.pdf?dl=0&raw=1
No hay comentarios:
Publicar un comentario